Ljeto u Svetoj Nedelji tradicionalno završava prekrasnim večerima i večerama uz jezero Kipišće, gdje se održava BBQ Weekend. Braća Nekić i Nekic Trucks, u nedjelju, 1. rujna, pripremili su špalir gusnatih i gusnato-emajliranih peka Limarije Sebastijan. Kuhar Zlatko Belužić s dugogodišnjim ugostiteljskim iskustvom i posebnom strasti prema pripremi jela na otvorenom, virtuozno je balansirao između desetak peka u žaru i istovremeno pripremao razne vrste mesa, raznih dužina priprema te poslužio stotinjak porcija piletine, svinjetine, teletine i junetine ispod peke.
Posjetitelji su imali prilike probati nekoliko različitih vrsta jela od mesa sa raznim bogatim, slatkim i ljutim umacima, pripremljen je dugi popis koktela i ljetnih pića a zajednička večera mještana i njihovih gostiju potrajala je do kasno u noć.
Photo Nikola Bakšić, Turistička zajednica grada Svete Nedelje